2012. november 2., péntek

Csirkecurry krumplival és zöldbabbal




Gyorsan és könnyen elkészíthető, finom, teljes értékű főétel, fogyasztható magában, vagy rizzsel, lepénykenyérrel tálalva. Ha köret nélkül akarjuk tálalni, 3 szem krumplival és 30-40 deka zöldbabbal számoljunk. Az ötlet a Good Food magazinból származik, de a fűszerezésen változtattam,így kicsit öszvér, de inkább indiai ízvilágot képviselő étel született belőle.

Recept

50 deka csirkecombfilé
egy fej hagyma
két nagy darab krumpli
két gerezd fokhagyma
20 deka ceruzabab (fagyasztott is lehet)
két evőkanál currypaszta (vörös, enyhén csípős)
egy 500 grammos passzírozott paradicsom
három evőkanál zsírosabb (3-4%) joghurt
római kömény
indiai fűszerkeverék (garam masala)
egy evőkanál olaj

A hagymát felaprítom, a csirkehúst kockákra vágom. Az olajat mélyebb serpenyőben felforrósítom, rádobom a hagymát, megszórom római köménnyel és pár percig pirítom. Hozzáadom a húst, ezzel még öt percig sütöm. Belekeverem a currypasztát, egy percig kevergetve sütöm. Beleteszem a nagyobb kockákra vágott krumplit, a paradicsomot, a reszelt fokhagymát, a fűszerkeveréket, egy deci vizet és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús és a krumpli majdnem teljesen puha lesz. Ekkor beleteszem a zöldbabot is, ha kell, öntök alá még vizet, és készre főzöm az ételt. Ha minden megpuhult, a levébe keverem a joghurtot - ezzel már nem forralom -, és tálalom.
Változat: elhagyjuk a currypasztát, római köményt, joghurtot, emeljük a fokhagyma mennyiségét (4-5 gerezd elég), és a végén, a zöldbabbal együtt friss zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű) adunk hozzá. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, és nem hívjuk currynek.

A recept eredetileg a Bezzeganyán jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails