2009. december 15., kedd

A legjobb brownie


Hétvégén ünnepeltük a szülinapunkat Attilával, erre az alkalomra készült ez a sütemény.
Többféle receptet próbáltam már, tegnap a
Malackarajon is ez volt a téma, de az eddigi legjobbnak ismét a Good Food oldalán talált leírás bizonyult.
Ez egyébként a londoni Borough Market piac híres browniejának receptje, amit Matt Jones készít.
A brownie szerintem akkor jó, ha nem igazán édes, nagyon csokis és belül puha, krémes.
Előnye, hogy konyhai analfabéták is remekül boldogulnak vele, hiszen nagyon egyszerűen készíthető és biztos siker.
Tálalásnál sem kell vele bajlódni, tejszín – felverve vagy akár anélkül – vagy egy gombóc vaníliafagyi remekül kiegészíti.
Én kapcsos tortaformában sütöttem a most következő adag felét, négy egész tojás felhasználásával (külön tojássárga nem került bele). El is fogyott hamar…


Recept

40 dkg étcsokoládé (minimum 55%-os)
32,5 dkg vaj
6 egész tojás
2 tojássárgája
30 dkg kristálycukor
5 dkg keserű kakaópor
8 dkg liszt

Az összetördelt csokoládét a felkockázott vajjal gőzfürdőn kíméletesen felolvasztom, ezután picit hűlni hagyom. A tojásokat és a tojássárgát a cukorral robotgép segítségével addig keverem, amíg habos lesz és kifehéredik. A vajas csokoládét a tojásos cukros masszába forgatom. Rászitálom a kakaót és a lisztet, és jól összeforgatom. A keveréket sütőpapírral bélelt formába öntöm. A süteményt 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütöm (légkeverés nélkül a sütési hőmérséklet 180 fok). A browniet hagyom teljesen kihűlni a formában, majd tejszínhabbal tálalom.

1 megjegyzés:

Jani írta...

Köazi, elkészítjük

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails