2007. november 26., hétfő

Női szakasz III.- Vegyes saláta (Antipasto salad)



A most következő saláta szintén a szombati ebéd során került az asztalra a pácolt csirke, a kenyérlepény pizza és a hallumi kísérőjeként. A neten nézegettem az olasz receptgyűjteményes oldalakat és ott bukkantam hasonló receptre. Nagy előnye, hogy gyorsan összedobható, a hozzávalók tetszés szerint cserélgethetők. Kerülhetne bele gorgonzola helyett mozzarella vagy feta, vegetáriánusok számára sonka helyett grillezett gomba, padlizsán, cukkini, de lehet bele tenni tonhalat, olívabogyót, tengeri herkentyűket vagy amit csak szemünk-szánk kíván. Nyáron könnyű ebédként vagy vacsoraként is elegendő bagettel, esetleg pirítóssal.

Recept


Salátakeverék (volt benne ruccola, jégsaláta, radicchio, római saláta)
3 szem aszalt paradicsom
6-8 deka gorgonzola
egy kiskanál kapribogyó
egy nagyobb érett paradicsom
4-5 leheletvékony szelet szárított/füstölt nyers sonka

olívaolaj
citromlé

A salátaleveleket tálba teszem. Az aszalt paradicsomot, a paradicsomot feldarabolom, a kaprit egy-két vágással összeaprítom, rászórom a salátára. Hozzáadom a kis kockákra vágott gorgonzolát, a cafatokra tépkedett sonkát. Tálaláskor olívaolajjal és citromlével ízesítem.
Sózni felesleges, mert a hozzávalók nagy része önmagában is tartalmaz elegendő sót.
Nagyobb összejövetel alkalmával én biztos csak a salátaalapot készíteném el és kis tálkákban raknák mellé a többi hozzávalót, mindenki tegyen rá, amit szeret.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails